Een vliegende start

Tally over haar eerste drie maanden bij ttif

Hoe zijn je eerste maanden bij ttif & arbo bevallen?
Goed! Een vliegende start! De eerste maand stond in het teken van veel kennismakingsgesprekken en het beter leren kennen van ttif.company. Daarna heb ik mijn klanten leren kennen, werd ik verantwoordelijk voor mijn eigen caseload en kwam er best veel op mij af. De tweede maand ben ik daarom ook best wat zoekende geweest en heb ik echt een beetje moeten landen. Vragen als ‘waar ligt de prioriteit’, ‘hoe ga ik mijn tijd indelen’, ‘wie heeft welke verantwoordelijkheid’ waren vragen die daarin centraal stonden. In mijn derde maand heb ik mijn klanten en caseload nog beter leren kennen. Al met al is mijn leercurve de afgelopen maanden echt torenhoog geweest, wat heb ik veel geleerd in zo’n korte tijd!

Waar kijk je de komende periode het meeste naar uit?
Ik kijk ernaar uit om dieper te gaan inzoomen op bepaalde (en complexere) casussen. Goed stilstaan en kijken wat er écht nodig is, zodat het helder is welke kant we opgaan in de re-integratie. Daarbij lijkt het mij helpend dat ik meer ga leren over passende en aanvullende interventies.

Wat ga jij betekenen in jouw rol als re-integratieadviseur?
In mijn rol ben ik een echte adviseur. Natuurlijk waak ik voor de opvolging van de Wet verbetering poortwachter, maar in the end ben ik een sparringpartner van HR en leidinggevenden. Ik probeer de verantwoordelijk te laten bij wie deze ligt, en leg de regie daarbij voornamelijk bij werkgever en werknemer. Ook past het bij mij om te denken in oplossingen en mogelijkheden. Wat kan iemand nog wel? Er zijn altijd zoveel mogelijkheden waar we misschien in de eerste instantie niet aan denken ?.

En zeg eens eerlijk, hoe leuk vind jij jouw collega’s?
Veel te leuk! Eigenlijk wel problematisch, want het is op kantoor soms veel te gezellig. De meeste meters maak ik thuis, maar inspiratie opdoen doe ik het beste op kantoor! Het is zo fijn om met elkaar te sparren en om te vragen hoe collega’s bepaalde zaken oppakken. Omdat mijn collega’s zo leuk zijn, is het al vaker voorgekomen dat een borrel van een uurtje uitloopt op een uur of 3 á 4…..

Het is zo fijn om met elkaar te sparren en om te vragen hoe collega’s bepaalde zaken oppakken.

Geschreven door:

Jacky Dumas

Marketing & Communicatie specialist

Lees ook deze verhalen