Kijk mee met een adviseur verzuim & inzetbaarheid

Benieuwd hoe het is om als adviseur verzuim & inzetbaarheid te werken? Lees dan mee en krijg een kijkje in de keuken bij Lea, die haar klanten ondersteunt bij de dagelijkse verzuimbegeleiding en vanuit partnership werkt aan verzuim, preventie en inzetbaarheid.

Lea werkt als adviseur voor verzuim en inzetbaarheid bij ttif & arbo. Ze bezoekt regelmatig haar klanten om te bespreken wat er nodig is om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren. Dit zorgt ervoor dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan en hun werk naar behoren kunnen uitvoeren. Het werk als adviseur voor verzuim en inzetbaarheid is zeer afwisselend en elke dag is anders.

Gezamenlijk werken aan verzuim, inzetbaarheid & preventie

Vandaag gaat Lea op bezoek bij haar klant Marriott Hotels in het hart van Amsterdam. Haar collega Marc, accountmanager, gaat met haar mee en grapt dat ze niet meer terug zal komen op kantoor vanwege de mooie werkplek en lekkere koffie. Dit is echter niet de enige reden waarom Lea graag bij Marriott Hotels op bezoek komt. Als adviseur voor verzuim en inzetbaarheid wil ze meer inzicht krijgen in de werksfeer, de cultuur en hoe leidinggevenden en managers kijken naar preventie en duurzame inzetbaarheid. Ook wil ze weten hoe het verzuim binnen de verschillende teams verloopt en welke uitdagingen er zijn. Lea haalt veel energie uit deze gesprekken op locatie bij de klant: “Samen werken we aan oplossingen op maat en zetten we onze schouders onder voorkomen én verminderen van verzuim.”

Preventie: het creëren van een prettige werksfeer

Marriott Hotels doet al veel mooie dingen om verzuim te voorkomen. Zo vergroten ze bijvoorbeeld de betrokkenheid van medewerkers door hen in hun kracht te zetten en oprecht interesse te tonen. Op de dag van de afspraak is het Taco Tuesday, waarbij de food & beverage manager, met een Mexicaanse culturele achtergrond, een authentiek Mexicaans lunchbuffet verzorgt. Als adviseur voor verzuim & inzetbaarheid vindt Lea het prettig om te zien dat Marriott Hotels zich richt op preventie en duurzame inzetbaarheid en het creëren van een prettige werksfeer, waarbij het waarderen van medewerkers een belangrijk onderdeel is. Omdat Lea zelf ervaring heeft als horecamedewerker, begrijpt ze als geen ander hoe zwaar het werk kan zijn en daarom is het extra waardevol voor haar om bij te dragen aan gezonde en sterke teams.

In haar rol als adviseur verzuim & inzetbaarheid voelt Lea zich bij haar klant Marriott Hotels helemaal op haar plek. Ze haalt veel energie uit het samenwerken aan preventieve en verzuimoplossingen.

Misschien brengt ze binnenkort nog eens een bezoek aan dit mooie hotel, maar dan als gast.

Nieuwsgierig naar onze openstaande vacatures. Ga naar de overzichtspagina van onze vacatures.

Geschreven door:

Jacky Dumas

Marketing & Communicatie specialist

Lees ook deze verhalen