Groei en ontwikkeling bij ttif

Wendy werkt al 15 jaar bij ttif.company en heeft in die tijd diverse functies bekleed. We spraken met haar over haar groei en ontwikkeling binnen de organisatie.

Hoe ben je binnengekomen bij ttif.company en waar sta je nu?

“Na 5 jaar in de werving en selectie te hebben gewerkt was ik toe aan iets nieuws, ik wilde iets anders op HR vlak. Ik had tijdens mijn studie al ontdekt dat arbo, zeg maar, echt mijn ding is. En toen kwam ttif.company op mijn pad met de vraag of ik interesse had in een functie bij ttif & werk of ttif & arbo. Je begrijpt die keuze was snel gemaakt en zo startte ik 15 jaar geleden bij ttif & arbo.”

Van assistent naar adviseur verzuim & inzetbaarheid

“Na een korte periode als assistent van de afdeling werd ik al snel adviseur verzuim & inzetbaarheid en in 2016 groeide ik verder door naar Senior adviseur verzuim & inzetbaarheid. Mijn huidige functie kent 2 kanten, namelijk externe en interne advisering. Extern ben ik net als mijn collega’s adviseur voor een aantal klanten van ttif.company. De interne adviseursrol heeft als focuspunt ‘de inhoud’, denk hierbij aan projecten op het gebied van kwaliteitsverbetering en systeem innovaties, het inwerken en coachen van collega’s en interne WVP dossier screeningen.”

Wat zijn bijzondere herinneringen van de afgelopen 15 jaar?

“Dat zijn er eigenlijk twee waarvan zelfs 1 niet specifiek een moment is. Allereerst is mijn stap naar de Senior rol erg bijzonder voor mij, hier ben ik nog steeds erg trots op. Ten tweede is mijn samenwerking met een specifieke klant, mijn eerste klant, heel speciaal. Ik ben ruim 12 jaar aan hen gekoppeld geweest. We hielden elkaar scherp, de communicatie was open, er was partnership en ik was bijna een onderdeel van het HR-team.”

Balans tussen werk en privé is haast onmogelijk alleen te behalen. Vragen om hulp is misschien niet altijd leuk, maar vaak wel nodig – en bijna altijd handig. Natuurlijk kan je jezelf forceren om bepaalde onrealistische doelen te behalen elke week, maar in plaats daarvan kan je ook gewoon om hulp vragen bij je collega’s. Zo hoef jij niet altijd langer op kantoor te blijven om deze taken af te ronden, en stimuleer je ook nog eens meteen een goede werksfeer.

Wat is jouw doel voor de komende jaren?

“Mijn doel is om mezelf blijven ontwikkelen op het arbo vlak en deze kennis te blijven delen met collega’s en klanten.”

In de digitale wereld waarin we leven is het lastig voor te stellen dat we niet bereikbaar zijn. Toch zou het de balans tussen werk en privé enorm ten goede kunnen komen om af en toe even offline te gaan. Stel voor jezelf (en voor je collega’s en leidinggevenden) harde eisen als het aankomt op bereikbaarheid. Het is niet nodig om buiten kantoortijden nog je laptop open te klappen om de werkmail te beantwoorden, en dat appje kan ook écht wel even tot morgen wachten. Gun jezelf de (mentale) rust en houd je aan je eigen afspraken.

Nieuwsgierig naar onze openstaande vacatures. Ga naar de overzichtspagina van onze vacatures.

ttif.company is een leerrijke omgeving met fijne collega’s. We werken hard, iedere dag weer, om samen het beste resultaat te halen.

Geschreven door:

Jacky Dumas

Marketing & Communicatie specialist

Lees ook deze verhalen