Lancering online leerplatform ttif.academy

ttif.academy: altijd en overal leren.

Hoe laten we onze professionals groeien in hun vakgebied? Hoe borgen we dat onze mensen nieuwe kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen? Hoe vergroten we het werkplezier van onze mensen? Hoe verbeteren we onze kwaliteit en uniformiteit van dienstverlening? Hoe kunnen we leren op een gestructureerde en prettige manier faciliteren? Vraagstukken waar de directie samen met HR zich dagelijks mee bezig houdt. Er bestaat wat ons betreft geen kant-en-klaar antwoord op alle vragen. Het is een combinatie van diverse elementen die uiteindelijk gaan over goed werkgeverschap.

Een van deze elementen, is hoe we leren faciliteren in de organisatie. In de praktijk is dit door on the job coaching, casuïstiekbespreking en inhoudelijke intervisies. Sinds augustus 2022 is hier een nieuwe vorm van leren aan toegevoegd. Altijd en overal leren, via onze eigen ttif.academy!

De ttif.academy speelt in op de ontwikkelbehoeften van onze medewerkers

ttif-academy-online

“Waarom ik trots ben op de lancering van de ttif.academy? Daar zijn veel redenen voor! We groeien als organisatie, dat betekent dat je op een gestructureerde manier wil faciliteren zodat collega’s kunnen leren. Op die manier krijgen (nieuwe) collega’s kennis en vaardigheden op eenzelfde manier aangereikt om deze vervolgens eigen te maken en toe te passen in de praktijk. Zo is het ook mogelijk om de onboarding van nieuwe collega’s te ondersteunen met de ttif.academy. De ttif.academy biedt een bibliotheek aan met uiteenlopende trainingen. Voor iedere leerwens is er wel een relevante e-learning beschikbaar. En wat ik helemaal tof vind, is dat wij onze eigen trainingen kunnen ontwikkelen. Zo houden we het aanbod relevant en kunnen we direct inspelen op de ontwikkelbehoeften van onze medewerkers. Het werkplezier van de medewerker neemt toe, de kwaliteit van dienstverlening groeit en uiteindelijk (meer) tevreden klanten!” aldus Mandy, HR adviseur.

Samenwerking met online leerplatform Rakoo

De ttif.academy is via het online leerplatform van Rakoo ontwikkeld. Rakoo biedt een online academy aan om op een slimme en persoonlijke manier een leeromgeving te creëren. Er zijn verschillende redenen voor waarom ttif.company de samenwerking is gestart met Rakoo. Een greep uit de vele redenen:

  • Leren kan altijd en overal: zo kan je ook de app downloaden en het dus ook tijdens je reis in de trein naar de klant of een podcast luisteren als je aan het wandelen bent.
  • Iedereen heeft een unieke leervoorkeur, dat wordt ook gefaciliteerd door veel verschillende vormen van leren. Denk aan: e-learnings, samenvattingen van boeken tot aan podcasts.
  • Eigen trainingen ontwikkelen is mogelijk, zo kunnen wij direct op een leerbehoefte inspelen door eigen trainingen te ontwikkelen. Hier is vanuit Rakoo ook ondersteuning mogelijk zodat het ook nog eens didactisch een goede training wordt.
  • Nieuwe diensten of producten lanceren? Waarom niet eerst zelf een training volgen voordat je het bij de klant gaat inzetten.

De toekomst van de ttif.academy

De basis is gelegd, maar er zit nog veel meer potentie in de ttif.academy. Wij blijven dus doorontwikkelingen. Met de learning analytics kunnen we als organisatie goed volgen hoe de gebruikers de ttif.academy gebruiken. Verder gaan we regelmatig actief uitvragen welke leerbehoefte er is. Zo kunnen we de content actueel en relevant houden!

De ttif.academy is een online leerplatform met meer dan 200 leeractiviteiten. Daarnaast is er de mogelijkheid zelf trainingen te ontwikkelen. Zo spelen we nog meer in op de leerbehoeften van onze medewerkers.

Geschreven door:

Lees ook deze verhalen